Tropische kipspiezen

Goed eten maakt gelukkig en wij van Dumil dragen daar graag aan bij!

Wil jij net zo goed kunnen koken als Estée Stooker van 24Kitchen? Maak met wat hulp van Dumil de tropische kipspiezen met yoghurtsaus. Hieronder de bereiding van ons tropische gerecht: 

Ingredienten:

4 Personen

  • 4 kippendijfilets, in blokjes
  • 0.5 verse ananas
  • 0.5 el gemalen komijn (djinten)
  • 3 el gembersiroop
  • 1 citroen
  • 0.5 el paprikapoeder
  • 0.5 el kurkuma
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 satéstokje
  • Dumil bakpapier

Voor de yoghurtsaus:

  • 3 el yoghurt
  • 0.5 bosje koriander
  • 3 el yoghurt
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 tl gembersiroop
  • 2 tl citroen

Bereidingswijze:

Verwijder de schil van de ananas met een koksmes. Snijd de ananas in plakken en bak in een beetje zonnebloemolie goudbruin. Verkreukel een stuk van Dumil bakpapier en vouw weer open. Verdeel hierover de specerijen en kip. Voeg ook de gembersiroop en citroensap toe en een scheutje plantaardige olie. Meng goed door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren. Rijg de blokjes kip aan de spiesjes en bak rondom gaar. Maak de oghurtsaus met koriander, zout en peper. Breng extra op smaak met een klein beetje citroensap en gembersiroop. Leg de gegrilde ananas op het bord, leg hier de kipspiesjes op en maak af met de yoghurtsaus. 

 

 

Categorie: Kliekjes

Type: Bakpapier