Dumil respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies voor analytische, functionele en marketing doeleinden.
Klik hier voor meer informatie.
Pepernotentaart
Jouw pepernotentaart maak je zo:
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr pepernoten
- ½ theelepel speculaaskruiden
- 200 ml zonnebloemolie
- 80 ml melk
- 200 gr suiker
- snufje zout
Topping en vulling:
- 250 gr boter
- 90 gr poedersuiker
- 2 eetlepels speculoospasta
Decoratie:
- Pepernoten (Chocolade)
- Schuimpjes
- Chocolade munten
- Chocolade letter
Materialen:
- Keukenmachine
- Springvorm van 23 - 24 cm
- Mixer
- Dumil Aluminiumfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven op 160 graden
- Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine
- Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom
- Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar
- Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer
- Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten
- Meng totdat er geen klonters meer zijn
- Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in
- Bak de taart in ongeveer 60 min gaar en mooi bruin
- Laat hem afkoelen
- (Mocht de taart erg omhoog zijn gekomen dan kun je iets van de bovenkant afsnijden om hem wat rechter te maken)
- Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta
- Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes
- Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer ⅓ van de botercrème
- Leg de bovenzijde er op en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème
- Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten
- Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocolade letters of naar keuze.
- Bewaar de taart afgedekt met Dumil Aluminiumfolie op een droge en koele plek maar niet in de koelkast
- Jouw pepernotentaart is maximaal 3 dagen houdbaar
Enjoy it!
Categorie: Lekker
Type: Aluminiumfolie
Lekker