Pepernotentaart

Jouw pepernotentaart maak je zo: 

Ingrediënten:

  •          5 eieren
  •          250 gr zelfrijzend bakmeel
  •          75 gr pepernoten
  •          ½ theelepel speculaaskruiden
  •          200 ml zonnebloemolie
  •          80 ml melk
  •          200 gr suiker
  •          snufje zout

Topping en vulling:

  • 250 gr boter
  • 90 gr poedersuiker
  • 2 eetlepels speculoospasta

Decoratie:

  • Pepernoten (Chocolade)
  • Schuimpjes
  • Chocolade munten
  • Chocolade letter

Materialen:

  • Keukenmachine
  • Springvorm van 23 - 24 cm
  • Mixer
  • Dumil Aluminiumfolie

Bereiden:

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine
  • Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom
  • Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar
  • Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer
  • Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten
  • Meng totdat er geen klonters meer zijn
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in
  • Bak de taart in ongeveer 60 min gaar en mooi bruin 
  • Laat hem afkoelen 
  • (Mocht de taart erg omhoog zijn gekomen dan kun je iets van de bovenkant afsnijden om hem wat rechter te maken)
  • Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta
  • Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes
  • Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer van de botercrème
  • Leg de bovenzijde er op en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème 
  • Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten
  • Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocolade letters of naar keuze.
  • Bewaar de taart afgedekt met Dumil Aluminiumfolie op een droge en koele plek maar niet in de koelkast 
  • Jouw pepernotentaart is maximaal 3 dagen houdbaar

Enjoy it!

 

 

 

 

 

Categorie: Lekker

Type: Aluminiumfolie