Makreelsalade met feta

Goed eten maat gelukkig en wij van Dumil dragen hier graag aan bij!

Wil jij net zo goed kunnen koken als Estée Stooker van 24 Kitchen? Maak met wat hulp van Dumil de Makreelsalade met feta. Hieronder de bereiding van onze fishlekkere salade:

Ingredienten:

2 Personen

  • 0.5 krop botersla
  • 2 rode paprika's
  • 0.25 komkommer, in fijne stukjes gesneden
  • 4 takjes dille
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 50 g Feta (bevroren)
  • 2 Makreelfilets (vers)
  • Dumil vershoudfolie 
  • Dumil diepvrieszakken

Bereidingswijze: 

Verwarm je over voor op de 200 graden. Pof de paprika's in de oven tot ze zwart zien. Leg in een kom en dek af met Dumil vershoudfolie. Laat mintens een kwartier zo staan. Gril of bak de makreel in een pan met een flinke scheut olie zodat de huid niet gaat vastplakken. Mak de makreel eerst 2 minuten op de huidkant en dan nog een minuut op de andere kant. Knijp een partje citroen er boven uit. Haal de velletjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in plakjes. Maak een dressing van de geraspte appel, olijfolie, citroensap, sjalot, dille en stukjes komkommer. Leg de sla op het bord, doe de dressing erover en leg hier de paprika en krokant gebakken makreel op. Rasp hier de bevroren feta overheen. 

Eet smakelijk

Categorie: Kliekjes

Type: Vershoudfolie